Éjszakai köhögés

Éjszakai köhögés

Éjszaka jelentkező köhögés

Önnel már előfordult, hogy az éjszaka kínzó köhögésre ébredt.  Ennek oka jobb esetben egy sima megfázás lehet, de  lehet, komolyabb betegség figyelmeztető kezdeti tünete is  – bronchitis, tüdőgyulladás, COPD, asztma, reflux – kezdeti tünete is lehet, így amennyiben rövid időn belül nem rendeződik a probléma, orvoshoz kell fordulni.

Az éjszakai köhögés egyéb lehetséges okai

Sok esetben a váladék a felső légutakból – az orrból, vagy melléküregeiből – krónikus orrmelléküreg-gyulladás, allergia, stb…/ – miatt orr-garat folyás keletkezhet: az orrváladék a garat felé csorog, mellyel köhögési ingert okoz. Az jellegű köhögést kiválthatja  allergia is, melyet  leggyakrabban háziporatka, vagy háziállat okozhat.

Kevesen tudják, hogy egyes ACE-gátlók – a vérnyomáscsökkentők – is okozhatják a panaszokat,  ezért, aki ilyet szed, olvassa át a gyógyszerhez mellékelt tájékoztatót, és ha mellékhatásoknál felsorolják lehetséges következményként a köhögést, konzultáljon a kezelőorvossal a gyógyszer esetleges cseréjéről.

A fentieken kívül a dohányzás – akár passzív formában is – hozzájárulhat a tünetek megjelenéséhez.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Cikkajánló

COPD, más néven: obstruktív tüdőbetegség
Betegségek

COPD

COPD, más néven: obstruktív tüdőbetegség, mely  légzési nehezítettséggel jár,  a légző rendszer  visszafordíthatatlan betegsége. COPD esetében is segíthet az RC Cornet Szájkürt

érdekel »
FÜLKÜRTHURUT
Betegségek

Fülkürthurut

A betegségre utalhat a fülben hirtelen nyomásérzet keletkezése,  fülkürthurutra utalhat. A betegség a fülkürt, más néven Eustach-kürt akut gyulladásából adódik, a fül dugulás érzését okozza. Fülkürthurut esetében segíthet az RC Cornet Orrkürt használata

érdekel »
ORRGARATFOLYÁS
Betegségek

Orrgaratfolyás

Az orrban és a garatban található mirigyekben folyamatosan termelődik a váladék, ezt míg csak normál mennyiség termelődik, lenyeljük. Ha azonban, ez a váladék felhalmozódik a torkunkban,  csepegni kezd, rosszabb esetben lefelé folyik, akkor ezt orrgaratfolyásnak nevezzük. Orrgaratfolyás esetében is segíthet az RC Cornet szett

érdekel »
LÉGÚTI PROBLÉMÁK
Betegségek

Légúti problémák

Kínzó köhögés, arcüreggyulladás alsó és felső légúti problémák?
Az RC Cornet készülékcsalád német orvosok által kifejlesztett orvostechnikai eszközök segíthetnek! Gyógyszerek, vegyi anyagok nélkül, fizikoterápiás eljárással!

érdekel »

A szabadabb légutakért az RC-Cornet termékekkel

Hasonló tünetekkel küzd, mint a fent olvasott cikkben?
Szabaduljon meg a köhögéssel, arcüreggyulladással vagy éppen az ordugulással kapcsolatos gondjaitól az RC Cornet termékekkel!