Megrendelés, jótállás, garancia Adatkezelési tájékoztató

Éjszakai köhögés

2019-05-03 11:44:05

Köhögés

Éjszaka jelentkező köhögés

Önnel már előfordult, hogy az éjszaka kínzó köhögésre ébredt.  Ennek oka jobb esetben egy sima megfázás lehet, de  lehet, komolyabb betegség figyelmeztető kezdeti tünete is   bronchitis, tüdőgyulladás, COPD, asztma, reflux - kezdeti tünete is lehet, így amennyiben rövid időn belül nem rendeződik a probléma, orvoshoz kell fordulni.

Az éjszakai köhögés egyéb lehetséges okai

Sok esetben a váladék a felső légutakból – az orrból, vagy melléküregeiből - krónikus orrmelléküreg-gyulladás, allergia, stb…/ - miatt orr-garat folyás keletkezhet: az orrváladék a garat felé csorog, mellyel köhögési ingert okoz. Az jellegű köhögést kiválthatja  allergia is, melyet  leggyakrabban háziporatka, vagy háziállat okozhat.

Kevesen tudják, hogy egyes ACE-gátlók – a vérnyomáscsökkentők - is okozhatják a panaszokat,  ezért, aki ilyet szed, olvassa át a gyógyszerhez mellékelt tájékoztatót, és ha mellékhatásoknál felsorolják lehetséges következményként a köhögést, konzultáljon a kezelőorvossal a gyógyszer esetleges cseréjéről.

A fentieken kívül a dohányzás – akár passzív formában is – hozzájárulhat a tünetek megjelenéséhez.

Kapcsolódó bejegyzések, amelyek érdekelhetik

Hurutos köhögés

2019-08-27 12:11:24

Hurutos -  váladékos- köhögésről akkor beszélünk, mikor a köhögéssel  köpet, váladék is felszakad.  Általában torokgyulladásra ...

Bővebben

Milyen betegségre utalhat a köhögés jellege?

2019-04-01 12:53:07

Szinte minden olyan betegségnek mely az légző rendszert érinti tünetként köhögés jelentkezik. Sok esetben, már a köhögés jellege is utalhat ...

Bővebben
RC Cornet top