Megoldás az orrcsepp?

ORRCSEPP FÜGGŐSÉG

Orrdugulás: megoldás az  orrcsepp?

Ha már elege van, hogy éjszaka nem tud aludni, mert eldugult az orra, esetleg  még vérzik is az erőltetett, sok  fújástól,  általában  valami orrsprayt vásárolnak az emberek. Ezzel több baj is van:

  1. Amennyiben az orrdugulást  allergia okozza, ez akár  hónapokig tarthat, de orrcseppet legfeljebb 2-3 hétig szabad használni, mert részben tönkreteszi  az orrnyálkahártyáját, drága.
  2. A gyakori náthás panaszok okát tisztázni kell, mert az orrdugulást okozhatja nátha, de az allergia tünete is lehet, sok esetben azonban más probléma is állhat az orrdugulás hátterében. Krónikus panaszok esetén érdemes a kiváltó okokat kivizsgálni, mert a túlzott orrcsepp használat részben függőséget okoz, részben roncsolja az orr nyálkahártyáját.
  3. Az orrüreg  felelős  a belélegzett levegő felmelegítésért, párásítja, tisztítja, ehhez a feladathoz egészséges, ép nyálkahártyára, és erekre van szükség.  Amennyiben sérül, vagy gyulladttá válik  a  nyálkahártya, jelentős térfogat növekedés, duzzanat jön létre, ezzel elzárva a levegő útját.
  4. Az  orrcsepp  használata  gátolt orrlégzést okozhat, mivel az orrcseppek a nyálkahártya térfogatának csökkentésével próbálják  biztosítani a szabad légzést. A megfelelő vérellátást biztosító erek összehúzódnak, csökkentve ezzel a véráramlást, s az addig jelentősen duzzadt nyálkahártya mérete lecsökken.
  5. A megfelelő vérellátás fenntartásához  a nyálkahártya szöveti szabályozó rendszere az ereket tágulásra ösztönzi,  mely ahhoz vezet, hogy az orrcseppek használatával még inkább elzárul a levegő útja.

Viszont: 

Az orrdugulás megszüntetéséhez  orrsprayk   és  cseppek  huzamosabb időn át való használata ellenkező eredményhez vezethet mint amit el szeretnénk érni.   Ezek  a  készítmények  egyszerű használatuk, aránylag gyors hatásuk miatt ,igen elterjedtek.   Túlzott  használatuk viszont részben függőséget okozhat, részben tönkre teszi a nyálkahártyát.

Segítség lehet a vegyszermentes RC Cornet Orrkürt használata

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Cikkajánló

ARCÜREGGYULLADÁS
Arcüreggyulladás

Allergia okozta arcüreggyulladás

Nyáron a jellemző tüneteket, az orrdugulást, a fejfájást, köhögést, okozhatja megfázás is. Viszont, ebben az évszakban sokaknál jelentkezhetnek az allergiaszámlájára írható arcüreg gyulladásos tünetek.  

érdekel »
REFLUXOS KÖHÖGÉS
Betegségek

Refluxos köhögés

A száraz, savas reflux köhögést kísérheti olyan légzőszervi megbetegedés, mint a tüdőgyulladás vagy hörghurut. A refluxos köhögés esetében is segíthet az RC Cornet Szájkürt.

érdekel »
CISZTÁS FIBRÓZIS
Betegségek

Cisztás fibrózis

A cisztás fibrózis a kritikus tüneteit a légző- illetve az emésztőszervi nyálkahártya érintettsége okozza. Segíthet megszabadulni a köhögéstől, a letapadt váladéktól, növelheti tüdeje légkapacitását az RC Cornet Szájkürt használata

érdekel »
ARCÜREGGYULLADÁS
Arcüreggyulladás

Nátha vagy arcüreggyulladás?

Már 2. hete fáj a fejünk, el van dugulva az orrunk, köhögünk, sőt, még feszül az arcunk is… Sok esetben nem fordítunk figyelmet az észlelt tünetekre, azt  gondoljuk egy egyszerű  náthával van dolgunk. Biztos  hogy így van?

érdekel »

A szabadabb légutakért az RC-Cornet termékekkel

Hasonló tünetekkel küzd, mint a fent olvasott cikkben?
Szabaduljon meg a köhögéssel, arcüreggyulladással vagy éppen az ordugulással kapcsolatos gondjaitól az RC Cornet termékekkel!