Megrendelés, jótállás, garancia Adatkezelési tájékoztató Orvosi engedély
Köhögés ellen: Rc Cornet szájkürt

Köhögés, a letapadt váladék megszüntetéséhez, a könnyebb légzés eléréséhez: Rc Cornet szájkürt.

Rc Cornet szájkürt: köhögés, köhögés ellen, asztma, COPD, letapadt váladék, száraz köhögés, hurutos köhögés

A készülék német orvosok által kifejlesztett orvostechnikai, és egyben gyógyászati segédeszköz, természetes módon, hatóanyagok felhasználása nélkül távolítható el a letapadt váladék, szüntethető meg a köhögés, segít növelni  a tüdő légkapacitását.Különösen ajánlható, ha Önnek

 • meghatározhatatlan köhögés nehezíti életét
 • állandósult kínzó köhögése van
 • megterhelés hatására  gyorsan légszomja jelentkezik
 • problémát jelent  felköhögni  váladékot
 • letapadt váladék esetében
 • reggelenként krákog, vagy erős száraz köhögés gyötri
 • gyakran ismétlődő légúti fertőzései vannak


Rc Cornet szájkürt: köhögés, köhögés ellen, asztma, COPD, letapadt váladék, száraz köhögés, hurutos köhögés


  Eredményesen használható

  • COPD
  • hörghurut (bronchitis)
  • cisztás fibrózis
  • improduktív köhögés
  • száraz köhögés
  • asztmatikus eredetű probléma, elhúzódó kideríthetetlen eredetű köhögés
  • reflux
  • allergia
  • illetve a dohányzás vagy csak
  • egy sima megfázás, tisztázatlan eredetű köhögés esetében is

  Az RC Cornet szájkürt egy kis méretű orvostechnikai eszköz, mely egyszerű, de hatásos fizioterápiás kezelést valósít meg a tüdő számára, hatékonyan segít csökkenteni, mérsékelni a kínzó köhögést és légszomjat. A készülék fúvókájának fújásával egy finom rezgést idéz elő a tüdőben, amely a hörgőkben levő levegőoszlop megrezegtetésével elősegíti a váladék hörgőfalról történő leválását, fellazítását, könnyen kiüríthető állagúra szétesését és köhögéssel való eltávolítását. Az ellenállással szembeni lélegzés pedig azt eredményezi, hogy a kilégzésnél nem csukódnak össze a hörgő falak és így a kifelé áramló levegő szintén képes a nyitott hörgőcskékből a váladékot magával hozni. Ezáltal
  • csökkennek a légzési problémák,
  • megelőzhető a hörgőkben lévő váladék felszaporodása, ez által csökken, megszűnhet a kínzó köhögési kényszer,
  • ha mégis felgyülemlett a váladék, segíti eltávolítani azt a légutakból,
  • erősíthetők a légző izmok, ezzel növelve a légzés hatékonyságát,
  • megakadályozható a mellkas merevvé válása, a légző mozgások beszűkülése.
   Előnyök:
  - klinikailag bizonyított a hatékonysága, orvostechnikai eszköz
  - egyszerű használhatóság
  - fertőtlenítés után többen is használhatják
  - nincs mellékhatása a kezelésnek
  -természetes módon hatóanyagok módon hat

  Mi az RC Cornet szájkürt?

  --- 1. Lenyíló rész innen ---

  Egy olyan fizikoterápiás eszköz, mely segítségével a tüdőben és légutakban kialakuló folyamatos nyomásváltozás (oszcilláló PEP) tágítja a tüdőt, és segíti eltávolítani a lerakódott váladékot. Ennek hatására javul a légutak átjárhatósága és könnyebb lesz a légzés.


  Rc Cornet szájkürt: köhögés, köhögés ellen, asztma, COPD, letapadt váladék, száraz köhögés, hurutos köhögés

  A szájkürt egy hajlított cső, melynek belsejében egy változó szelepként működő gumitömlő van, az egyik végét pedig egy állítható fúvóka zárja le. amikor belefújunk, nyomásingadozást okoz a tüdőnkben. A nyomás és a légáramlás ingadozása hatására a hörgők kitágulnak, a lerakódott váladék elfolyósodik és eltávozik, a légzőizmok erősödnek. Vagyis a szájkürt az elősegíti a váladék felköhögését és hatékonyan edzi a tüdőt.  A szájkürt használatával csökkentheti a köhögést,  és megkönnyítheti a légzést  az olyan betegségek esetében, mint pl. COPD, krónikus hörghurut - bronchitis -, asztma, cisztás fibrózis, dohányosok köhögése,és egyéb légúti betegségek.

  --- 1. Lenyíló rész eddig ---

  Hogyan működik a Szájkürt?
  font color="#ff0000">
  --- 2. Lenyíló rész innen ---

  Rc Cornet szájkürt: köhögés, köhögés ellen, asztma, COPD, letapadt váladék, száraz köhögés, hurutos köhögés
  • Az RC Cornet belsejében van egy speciális szilikongumi tömlő, amely a fúvóka folytatása.
  • Alaphelyzetben ez a tömlő az ívelt cső belső falán lapulva fekszik (lásd a, jelű kép).
  • Amikor belefújunk a fúvókába, a belső tömlő felfúvódik, de a cső görbülete miatt "megtörik" egy ponton (lásd b, jelű kép).
  • Ez a "megtörés" megakadályozza, hogy a levegő áthaladjon a gumitömlőn. Ahogy a befújást folytatjuk, túlnyomás keletkezik a fúvóka felőli részben, és emiatt a "megtörés" helye elmozdul a cső túlsó vége felé (lásd c, jelű kép).
  • Amikor a "megtörés" helye viszonylag távolabbra jutott a fúvókától, akkor a gumitömlőn egy újabb "töréspont" alakul ki a fúvókához közel (lásd d, jelű kép). A befújást folytatva ez az új "töréspont" is távolodik a cső hosszában, és a folyamat ismétlődik (lásd e, jelű kép).
  • Folyamatosan fújva a cső elejét, ez a légzsák-képződés ismétlődik, és periodikus nyomásváltozást idéz elő a gumitömlőben, és a légutakban. Ha a fúvókát elforgatja a rovátkák mentén, akkor a nyomás nagysága változik, és emiatt a befújás erősségét is ehhez kell igazítani.
  --- 2. Lenyíló rész eddig ---

  Mi történik amikor köhögünk?

  --- 3. Lenyíló rész innen ---

  Köhögésnél a bordák közötti izmok megrövidülnek, összehúzódik a rekeszizom, egy összetett nagy erőkifejtéssel igyekszik a mellkas a tüdőt hozzásegíteni, hogy megszabaduljon a légutakban felgyülemlett váladéktól. De mikor ilyen erőltetett a köhögés, a váladék mindig csak a legnagyobb légutakból lökődik ki, mert a kisebb hörgők, hogy segítsék a nagy légáramlást, maguk is összehúzódnak, ilyenkor benn reked a váladék. A nagy hörgőkben összegyűlt váladék ugyan kijön a köhögés alkalmával, de ami ennél fontosabb lenne, az az, hogy a léghólyagocskákhoz vezető kisebb hörgők megtisztuljanak, azt így nem érjük el. Sőt, néha a nagy erőlködéstől a parányi légutakból a váladék épp ellenkező irányba, vagyis a léghólyagocskákba préselődik bele, és így a légutak beszűkülnek, a falaikra váladék tapad, amely csak nehezen képes kijutni a rugalmatlan, a kilégzés vagy köhögés során összenyomódott hörgőkből. A folyamatos, erőltetett, fárasztó és többnyire eredménytelen köhögés helyett kell keresni valamit, amely megkönnyíti a váladék távozását. Ez nemcsak a légutak felszabadítása miatt lényeges, hanem azért is, mert a hörgő nyálkahártyát fedő váladék, a hörgő belsejét eltömítő nyákdugó miatt a belégzés útján alkalmazott hörgőtágító gyógyszer nem jut a légutakba, nem tudja kifejteni a hatását.

     --- 3. Lenyíló rész eddig ---
  Hogyan javítja a légzést az RC Cornet használata?

  --- 4. Lenyíló rész innen ---

  Az RC Cornet elősegíti a légutak tisztulását oly módon, hogy periodikus nyomásingadozást idéz elő a tüdőben. Ezáltal fellazítja a légutakban lerakódott váladékot, elősegíti azok eltávozását, így csökkenti a légzési nehézségeket. Enyhíti a kínzó köhögést.

  • A légzési nehézségek adódhatnak tüdőtágulatból , vagy túlzott váladék-lerakódásból . Mindkét esetben szűkülnek a légutak, és nehézzé válik a légzés.
  • Az RC Cornet használatakor a tüdőben pozitív kilégzési nyomás (PEP) keletkezik, amelyre egy ismétlődő nyomásingadozás rakódik. A kilégzési nyomás (PEP) hatására a tüdő kitágul, és a légzés könnyebb lesz a légutak kiszélesedése miatt. Ezen kívül a nyomásingadozás fellazítja a lerakódásokat és elősegíti azok eltávozását a légutakból.
  Rc Cornet szájkürt: köhögés, köhögés ellen, asztma, COPD, letapadt váladék, száraz köhögés, hurutos köhögés
  --- 4. Lenyíló rész eddig ----

  Milyen betegségek esetében hatásos?

  --- 5. Lenyíló rész innen ---

  obstruktív légúti betegség (COPD), a hörghurut /bronhitis/  - cisztás fibrózis  -  improduktív köhögés - asztmatikus eredetű problémák -,  sőt a reflux  is fokozott váladék termelődéssel, köhögéssel járnak, ennek megszüntetésében jelenthet segítséget a RC Cornet.

  Olyan embereknek is javasolható ez a rendszeres terápia, akiknél megterhelés hatására nehezebbé válik a légzés. Ilyen esetekben az RC Cornet segíthet a tünetek megszüntetésében és a légutak megtisztításában. A készülék egy "edzést" biztosít a tüdő és a légutak számára, ami segít növelni a betegség - COPD, asztma, hörghurut (bronchitis), stb. - miatt erősen meggyengült vitálkapacitását (légkapacitás a tüdőnek).


  --- 5. Lenyíló rész eddig ---

  Ki nem használhatja a készüléket?

  --- 6. Lenyíló rész innen ---

  Légmell (pneumothorax), súlyos szívelégtelenség esetén szigorúan TILOS használni a készüléket!

  --- 6. Lenyíló rész eddig ---
  Magyar publikáció
  --- 7. Lenyíló rész innen ---

  Egy légzőszervi problémákhoz kapcsolódó magyar nyelvű publikáció, mely hivatkozik az RC Cornetre. (Borka Péter: Légzőgyakorlatok/Légúttisztító eljárások)

  Amennyiben ezt hosszú lenne elolvasni, itt az idézet, mely a készülékre vonatkozik:

  "Egy másik oszcillációs PEP eszköz az RC Cornet, melyet Németországban fejlesztettek ki. Egy ívben meghajló merev csőben egy gumitömlő megfújásával hozza létre a vibrációt. Az áramlás, a frekvencia és az ellenállás állítható rajta (Cegla 1997). Ez az eszköz bármely testhelyzetben használható, függetlenül a gravitációtól, mely a Flutternél meghatározza az eszköz tartását. Az összegyűjtött váladék köhögéssel, vagy Huff-fal üríthető."

  --- 7. Lenyíló rész eddig ---
  Vélemények
  --- 8. Lenyíló rész innen ---
  Vélemények a termékről

   
  --- 8. Lenyíló rész eddig ---
  Új vélemény írása
  --- 9. Lenyíló rész innen ---
  Vélemény írása
  --- 9. Lenyíló rész eddig ---

  Ára: 25.000,-Ft, kedvezményes ár 23.000,-Ft

  az akciót meghosszabbítottuk  : 23.000,-FT  

  Szállítás futárszolgálattal, utánvéttel

  Utánvétes szállítás lehetséges, ez esetben a futárdíj: 1.800,-Ft
  Kiszállítás 1-3 nap alatt. A DPD email értesítést küld Önnek a szállítás várható időpontjáról.

  Szállítás futárszolgálattal, oldalunkon keresztüli bankkártyás fizetéssel

      a futárdíj: 1.600,-Ft

  Kiszállítás 1-3 nap alatt. A DPD email értesítést küld Önnek a szállítás várható időpontjáról.

  Szállítás futárszolgálattal, előre utalással

  Előre utalás esetén a futárdíj: 1.600,-Ft
  Miután a megrendelt termék vételárát a SAX Kft. CIB Banknál vezetett 11101301-10585601-01000003 számlára átutalta, és az számlán megjelenik, a csomagját átadjuk a futárszolgálatnak.
  Kiszállítás 1-3 nap alatt. A DPD email értesítést küld Önnek a szállítás várható időpontjáról.

  Átvétel PostaPonton oldalunkon keresztüli bankkártyás fizetéssel - ,      vagy..

  előre utalással Amennyiben ez a szállítási módot választja, kérjük, a közlemény rovatban tüntesse fel melyik posta pontra kéri a szállítást!

  Ezeknél a lehetőségeknél a szállítási díj: 1.200, -Ft.
  Miután a megrendelt termék vételárát a SAX Kft. CIB Banknál vezetett előre utalás esetében, 11101301-10585601-01000003 számlára átutalta, és az számlán megjelenik, a csomagját postára adjuk.
  Az átvétel helyét a megrendelésnél a megjegyzés részeben kell megadni. A lehetséges átvételi pontokról itt tudhat meg többet.

  Személyes vásárlás

  Személyes vásárlás: H-P, 10-16 óra között.
  Személyes vásárlás esetében nem szükséges a rendszeren keresztül megrendelni a terméket, nyitva tartási időben a helyszínen megvásárolható!


  Rc Cornet

  Ehhez a termékhez ajánljuk

  Fertőtlenítő tasak
  Fertőtlenítő tasak a készülék egyszerű és gyors, vegyszermentes fertőtlenítéséhez. Fertőtleníteni 3-4 naponta szükséges
  Szájkürt + orrkürtté átalakító szettben, mellyel
  az RC Cornet szájkürt készüléket egy ügyes átalakítóval orrkürtté alakíthatja, amennyiben Önnek felső légúti ( pl. orrgarat folyás, arcüreg-homloküreg gyulladás, fület és orrüreget érintő) gondjai is vannak.

  RC Cornet top