Refluxos köhögés

REFLUXOS KÖHÖGÉS

Refluxos köhögés esetében is segíthet a Szájkürt

A problémáról
A reflux egyik, gyakran figyelmen kívül hagyott tünete a krónikus köhögés. Ez azért van, mert első pillantásra úgy tűnik, a kettő között nincs összefüggés, illetve a köhögés viszonylag gyakori tünet, amit számos más probléma (megfázás, influenza, hörghurut, stb.) okozhat. Az igazság azonban az, hogy a savas reflux a harmadik leggyakoribb oka a krónikus köhögésnek. A savas reflux betegség GERD (gastrooesophagealis reflux betegség) néven is ismert, és akkor jelentkezik, ha a gyomor savas tartalma visszajut a nyelőcsőbe, ott gyulladást okoz, illetve károsítja a nyelőcső nyálkahártyáját.

A savas reflux köhögés akkor jelentkezik, mikor a sav eléri a hangszalagokat és az alsó légutakba kerül. Már viszonylag kis mennyiségű sav is kiválthatja a savas reflux köhögést. A száraz, savas reflux köhögést kísérheti olyan légzőszervi megbetegedés, mint a tüdőgyulladás vagy hörghurut.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Cikkajánló

ORRGARATFOLYÁS
Betegségek

Orrgaratfolyás

Az orrban és a garatban található mirigyekben folyamatosan termelődik a váladék, ezt míg csak normál mennyiség termelődik, lenyeljük. Ha azonban, ez a váladék felhalmozódik a torkunkban,  csepegni kezd, rosszabb esetben lefelé folyik, akkor ezt orrgaratfolyásnak nevezzük. Orrgaratfolyás esetében is segíthet az RC Cornet szett

érdekel »
Állandósult, kínzó köhögés……
Köhögés

Állandósult, kínzó köhögés……

A köhögés a szervezet egyik védekező funkciója. Köhögünk, a szárazabb  levegő miatt, vagy ha a légutakba valamilyen idegen anyag, váladék került, amelyet a köhögéssel szervezetünk megpróbál eltávolítani. Ellenben,ha  elhúzódik a köhögés, orvoshoz kell fordulni…

érdekel »
ARCÜREGGYULLADÁS
Betegségek

Arcüreggyulladás

Arcüreggyulladás esetén kulcsfontosságú, hogy az arcüreg légátjárhatóság minél előbb visszaálljon, és a letapadt váladék kiürüljön. Az RC Cornet Orrkürt egyrészt csökkenti a légutak szűkületét, másrészt elősegíti a melléküreg falára feltapadt, sok esetben hosszú ideje felhalmozódott váladék felszakítását és ürítését, megszüntetve ezzel az állandósult orr dugulást.

érdekel »
LÉGÚTI PROBLÉMÁK
Betegségek

Légúti problémák

Kínzó köhögés, arcüreggyulladás alsó és felső légúti problémák?
Az RC Cornet készülékcsalád német orvosok által kifejlesztett orvostechnikai eszközök segíthetnek! Gyógyszerek, vegyi anyagok nélkül, fizikoterápiás eljárással!

érdekel »

A szabadabb légutakért az RC-Cornet termékekkel

Hasonló tünetekkel küzd, mint a fent olvasott cikkben?
Szabaduljon meg a köhögéssel, arcüreggyulladással vagy éppen az ordugulással kapcsolatos gondjaitól az RC Cornet termékekkel!