Eldugult orr és melléküregek

megfázás2

Egy egyszerű nátha szövődménye is lehet egy  arcüreggyulladás, vagy más néven orrmelléküreg-gyulladás.

Ilyenkor begyulladnak az  orrmelléküregek, melyek nyálkahártyával bélelt levegővel telt üregek, melyek az orrnyálkahártyához hasonlóan megduzzadnak  a felső légúti fertőzések miatt. Fokozottan érintettek lehetnek ebben a problémában azok az egyének, akik  orrsövényferdülés, és vagy  orrpolip nehezíti életét. Ezek a problémák szűkítik a melléküregek kivezető nyílását, így azok nem tudnak megfelelően szellőzni, a felgyülemlő váladék, nyák sem tud jól kiürülni

Bent ragad a váladék

A felgyülemlő váladék a kivezetőnyílás lezáródása miatt nem tud kiürülni az orr felé. Maga az arcüreg főképp akkor okoz panaszokat, ha a benne. Ennek tünete szem-, arc-, orr- és homloktáji fájdalom, nyomásérzékenység és váladékcsorgás, orrdugulás és nehezített légzés, csökkent szaglás és ízérzés lehet. Jelentkezhet emellett láz és köhögés is. A bakteriális arcüreggyulladásnak látványos tünete, hogy míg egyszerű vírusos náthánál az orrváladék hígabb állagú és átlátszó, addig ilyen esetekben nagy mennyiségű, sűrű, zöldes vagy sárgás színű. Ilyenkor sokkal nehezebb az orrfújás is, a betegek azt érezhetik, hiába fújják az orrukat, az orrjáratok nem leszek teljesen tiszták.

Csökkenjen a duzzanat

Az arcüreggyulladás kezelésének célja, hogy csökkenjen az orrmelléküreg nyálkahártyájának duzzanata, és ezáltal helyreálljon az orr-rés, a melléküregek szellőzése. Kulcskérdés a váladéktermelődés csökkentése is. Ha a fertőzés bakteriális, akkor a gyógyulás érdekében antibiotikumra is szükség lehet, de ha vírusos, elegendők az váladék eltávolítása és hogy megnyíljanak, átjárhatóvá váljanak a melléküregek, ez által csökkenjen a gyulladás.

Ehhez nyújthat segítséget az RC Cornet Orrkürt, nagy előnye, hogy nem tartalmaz semmi féle anyagot, pusztán fújni kell a készüléket!

  • segíti az orrváladék felszakadását, megszüntetve így az orrdugulást
  • használatával megelőzhető az improduktív köhögés, /orrfolyás/
  • csillapítja a köhögést, az orrfolyásos tünetek esetében
  • javítja az orr, és melléküregei / homloküreg, fülkürt, Eustach-kürt/  légátjárhatóságát,
  • segít az orrüreg, az orr és melléküregek – arcüreg- homloküreg-fülkürt – és garat falára  megvastagodott réteget képező váladék felszakadásában, és könnyen kiürítő állagúra válását
  • rendszeres használata esetén edzi a felső légutak nyálkahártyáját
  • csökkenti a légutak szűkületét, és túlzott érzékenységét

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Cikkajánló

ASZTMA
Betegségek

ASZTMA

Az asztmás betegek a hörgőit borító nyálkahártyái gyulladtak, duzzadtak, ez miatt a hörgők sima izomzata görcsösen összehúzódik, és ezzel beszűkülnek a hörgők. Ez nehézlégzést és a kilégzés nehezítettségét okozza. Asztma esetében is (köhögés) segíthet az RC Cornet Szájkürt

érdekel »
Pszichogén (lelki eredetű) köhögés
Köhögés

Pszichogén (lelki eredetű) köhögés

A köhögés hátterében nem betegség, hanem lelki problémák, a túlzott  stressz-hatások állnak , általában elfojtott indulatok.  A köhögés változatos, lehet hangos, ugató jellegű, esetleg krákogó, torok köszörülő hang, és jellemzően csak nappal hallható. 

érdekel »
COPD, más néven: obstruktív tüdőbetegség
Betegségek

COPD

COPD, más néven: obstruktív tüdőbetegség, mely  légzési nehezítettséggel jár,  a légző rendszer  visszafordíthatatlan betegsége. COPD esetében is segíthet az RC Cornet Szájkürt

érdekel »
Az RC Cornet és a COPD…
Az RC Cornet és a COPD

Az RC Cornet és a COPD…

Amikor információt kapok valamiről, ami segíthetne nekem a COPD könnyebb elviseléséhez, azonnal elsőnek az ugrik be, na, megint behúznak a csőbe? Többször előfordult!
Kockáztatok. Vagy- vagy!” De az RC Cornettel nem ez történt…..

érdekel »

A szabadabb légutakért az RC-Cornet termékekkel

Hasonló tünetekkel küzd, mint a fent olvasott cikkben?
Szabaduljon meg a köhögéssel, arcüreggyulladással vagy éppen az ordugulással kapcsolatos gondjaitól az RC Cornet termékekkel!