Eldugult orr és melléküregek

megfázás2

Egy egyszerű nátha szövődménye is lehet egy  arcüreggyulladás, vagy más néven orrmelléküreg-gyulladás.

Ilyenkor begyulladnak az  orrmelléküregek, melyek nyálkahártyával bélelt levegővel telt üregek, melyek az orrnyálkahártyához hasonlóan megduzzadnak  a felső légúti fertőzések miatt. Fokozottan érintettek lehetnek ebben a problémában azok az egyének, akik  orrsövényferdülés, és vagy  orrpolip nehezíti életét. Ezek a problémák szűkítik a melléküregek kivezető nyílását, így azok nem tudnak megfelelően szellőzni, a felgyülemlő váladék, nyák sem tud jól kiürülni

Bent ragad a váladék

A felgyülemlő váladék a kivezetőnyílás lezáródása miatt nem tud kiürülni az orr felé. Maga az arcüreg főképp akkor okoz panaszokat, ha a benne. Ennek tünete szem-, arc-, orr- és homloktáji fájdalom, nyomásérzékenység és váladékcsorgás, orrdugulás és nehezített légzés, csökkent szaglás és ízérzés lehet. Jelentkezhet emellett láz és köhögés is. A bakteriális arcüreggyulladásnak látványos tünete, hogy míg egyszerű vírusos náthánál az orrváladék hígabb állagú és átlátszó, addig ilyen esetekben nagy mennyiségű, sűrű, zöldes vagy sárgás színű. Ilyenkor sokkal nehezebb az orrfújás is, a betegek azt érezhetik, hiába fújják az orrukat, az orrjáratok nem leszek teljesen tiszták.

Csökkenjen a duzzanat

Az arcüreggyulladás kezelésének célja, hogy csökkenjen az orrmelléküreg nyálkahártyájának duzzanata, és ezáltal helyreálljon az orr-rés, a melléküregek szellőzése. Kulcskérdés a váladéktermelődés csökkentése is. Ha a fertőzés bakteriális, akkor a gyógyulás érdekében antibiotikumra is szükség lehet, de ha vírusos, elegendők az váladék eltávolítása és hogy megnyíljanak, átjárhatóvá váljanak a melléküregek, ez által csökkenjen a gyulladás.

Ehhez nyújthat segítséget az RC Cornet Orrkürt, nagy előnye, hogy nem tartalmaz semmi féle anyagot, pusztán fújni kell a készüléket!

  • segíti az orrváladék felszakadását, megszüntetve így az orrdugulást
  • használatával megelőzhető az improduktív köhögés, /orrfolyás/
  • csillapítja a köhögést, az orrfolyásos tünetek esetében
  • javítja az orr, és melléküregei / homloküreg, fülkürt, Eustach-kürt/  légátjárhatóságát,
  • segít az orrüreg, az orr és melléküregek – arcüreg- homloküreg-fülkürt – és garat falára  megvastagodott réteget képező váladék felszakadásában, és könnyen kiürítő állagúra válását
  • rendszeres használata esetén edzi a felső légutak nyálkahártyáját
  • csökkenti a légutak szűkületét, és túlzott érzékenységét

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Cikkajánló

LÉGÚTI PROBLÉMÁK
Betegségek

Légúti problémák

Kínzó köhögés, arcüreggyulladás alsó és felső légúti problémák?
Az RC Cornet készülékcsalád német orvosok által kifejlesztett orvostechnikai eszközök segíthetnek! Gyógyszerek, vegyi anyagok nélkül, fizikoterápiás eljárással!

érdekel »
REFLUXOS KÖHÖGÉS
Betegségek

Refluxos köhögés

A száraz, savas reflux köhögést kísérheti olyan légzőszervi megbetegedés, mint a tüdőgyulladás vagy hörghurut. A refluxos köhögés esetében is segíthet az RC Cornet Szájkürt.

érdekel »
Az RC Cornet és a COPD…
Az RC Cornet és a COPD

Az RC Cornet és a COPD…

Amikor információt kapok valamiről, ami segíthetne nekem a COPD könnyebb elviseléséhez, azonnal elsőnek az ugrik be, na, megint behúznak a csőbe? Többször előfordult!
Kockáztatok. Vagy- vagy!” De az RC Cornettel nem ez történt…..

érdekel »
Állandósult, kínzó köhögés……
Köhögés

Állandósult, kínzó köhögés……

A köhögés a szervezet egyik védekező funkciója. Köhögünk, a szárazabb  levegő miatt, vagy ha a légutakba valamilyen idegen anyag, váladék került, amelyet a köhögéssel szervezetünk megpróbál eltávolítani. Ellenben,ha  elhúzódik a köhögés, orvoshoz kell fordulni…

érdekel »
ARCÜREGGYULLADÁS
Betegségek

Arcüreggyulladás

Arcüreggyulladás esetén kulcsfontosságú, hogy az arcüreg légátjárhatóság minél előbb visszaálljon, és a letapadt váladék kiürüljön. Az RC Cornet Orrkürt egyrészt csökkenti a légutak szűkületét, másrészt elősegíti a melléküreg falára feltapadt, sok esetben hosszú ideje felhalmozódott váladék felszakítását és ürítését, megszüntetve ezzel az állandósult orr dugulást.

érdekel »

A szabadabb légutakért az RC-Cornet termékekkel

Hasonló tünetekkel küzd, mint a fent olvasott cikkben?
Szabaduljon meg a köhögéssel, arcüreggyulladással vagy éppen az ordugulással kapcsolatos gondjaitól az RC Cornet termékekkel!