Nátha vagy arcüreggyulladás?

ARCÜREGGYULLADÁS

Már 2. hete fáj a fejünk, el van dugulva az orrunk, köhögünk, sőt, még feszül az arcunk is…. Sok esetben nem fordítunk figyelmet az észlelt tünetekre, azt  gondoljuk egy egyszerű  náthával van dolgunk. Biztos  hogy így van?

Náthás betegség esetében képződő váladék nagy része az orrfújásokkal, kisebb rész a garat felé távozik a /orrgarat folyás/. Viszont, ha az orrjáratokat bélelő orrnyálkahártya begyulladt, megduzzadt, a váladék mennyisége többszöröződik, olyan mennyiség halmozódhat fel, ami már nem tud kiürülni, és ez, az orrmelléküregekben összegyűlik, lerakódik, jó táptalaja lesz a gyulladások, az arcüreggyulladás kialakulásának.

Mi a különbség a nátha és az arcüreggyulladás között?

Egyes tünetek azonosak: rossz közérzet, hőemelkedés vagy láz, orrfolyás, köhögés.

Nátha  esetében  az orrváladék színtelen, vízszerű. Tüsszögéssel, torokkaparással is járhat, és általában 1 hét alatt gyógyul.

Viszont, ha sárgás, vagy zöldes a színe, akkor felmerülhet a bakteriális felülfertőződés lehetőségét. Az arcüreggyulladás tipikus tünete az eldugult, gyulladt melléküregek miatt jelentkező feszítő, fájdalmas, nyomásra érzékeny érzés az arccsonton. A nagy mennyiségű váladék egy része a garat felé lecsorog, elhúzódó köhögést okozva, a maradék pedig feltapad, szinte felvastagszik a légutak falára, gyulladást okozva ezzel.

Az arcüreggyulladás kezelése

Legfontosabb feladat az arcüregben felgyűlt, letapadt váladék eltávolítása. Csökkenteni kell a nyálkahártya duzzanatát, átjárhatóvá kell tenni a melléküregeket, a szabadabb légzést.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Cikkajánló

LÉGÚTI PROBLÉMÁK
Betegségek

Légúti problémák

Kínzó köhögés, arcüreggyulladás alsó és felső légúti problémák?
Az RC Cornet készülékcsalád német orvosok által kifejlesztett orvostechnikai eszközök segíthetnek! Gyógyszerek, vegyi anyagok nélkül, fizikoterápiás eljárással!

érdekel »
ASZTMA
Betegségek

ASZTMA

Az asztmás betegek a hörgőit borító nyálkahártyái gyulladtak, duzzadtak, ez miatt a hörgők sima izomzata görcsösen összehúzódik, és ezzel beszűkülnek a hörgők. Ez nehézlégzést és a kilégzés nehezítettségét okozza. Asztma esetében is (köhögés) segíthet az RC Cornet Szájkürt

érdekel »
ORRCSEPP FÜGGŐSÉG
Orrdugulás

Megoldás az orrcsepp?

Ha már elege van, hogy éjszaka nem tud aludni, mert eldugult az orra, esetleg még vérzik is az erőltetett, sok fújástól, általában valami orrsprayt vásárolnak az emberek. Ezzel több baj is van:

érdekel »
ARCÜREGGYULLADÁS ÉS ORRDUGULÁS: RC CORNET ORRKÜRT
Arcüreggyulladás

Az Orrkürt és az arcüreggyulladás

RC-Cornet® N – Szabad légzés gyógyszer nélkül – hirdeti az RC Cornet Orrkürt gyártója. Az RC Cornet® N Orrkürt  a letapadt, megvastagodott  váladékot   feloldja, és leválasztja a nyálkahártyáról  krónikus  arcüreggyulladás esetében.

érdekel »
ORRCSEPP FÜGGŐSÉG
Betegségek

Orrcsepp függőség

Mikor tartósan, 5-7 napnál tovább használjuk a  nátha miatti orr dugulásra gyártott orr cseppeket, fennáll annak veszélye, hogy tönkreteszi orr nyálkahártyánkat, és a nyálkahártyát borító csilló szőrös felszín, és a működése sérül. Ehhez a problémához ajánlott az RC Cornet Orrkürt használata

érdekel »

A szabadabb légutakért az RC-Cornet termékekkel

Hasonló tünetekkel küzd, mint a fent olvasott cikkben?
Szabaduljon meg a köhögéssel, arcüreggyulladással vagy éppen az ordugulással kapcsolatos gondjaitól az RC Cornet termékekkel!