Allergia okozta arcüreggyulladás

ARCÜREGGYULLADÁS

Allergia okozta arcüreggyulladás

Nyáron a jellemző tüneteket, az orrdugulást, a fejfájást, köhögést, okozhatja megfázás is. Viszont, ebben az évszakban sokaknál jelentkezhetnek az allergiaszámlájára írható arcüreg gyulladásos tünetek.   A magas pollen –elsősorban a parlagfüvet említhetném -, koncentráció még hozzájárul  az arcüreget érintő problémák kialakulásához.

Az allergiás időszak idején a orrnyálkahártya megduzzad, gyulladttá válhat, állandóan orrfolyás, orrdugulás jelentkezik. Ez a duzzanat,  és felszaporodott, letapadt váladék az arcüreg elzáródásához vezethet.  Az intenzíven termelődő váladék nem tud távozni, nem szellőzik és így nagyon jó táptalaja lesz a baktériumoknak.

A leggyakoribb allergiát okozó növények:

  • parlagfű
  • fekete üröm
  • fűfélék
  • nyári gyomok
  • tavasszal virágzó fák

Mit tehetünk?

  • Biztosítani kell az orr, és melléküregei / arcüreg, homloküreg, fülkürt, Eustach-kürt/  légátjárhatóságát,
  • Meg kell oldani  az orrüreg, az orr és melléküregek – arcüreg- homloküreg-fülkürt – és garat falára lerakódott, és  megvastagodott réteget képező váladék felszakadását, és távozását
  • Csökkenti kell a légutak szűkületét, és túlzott érzékenységét

Ehhez nyújthat segítséget az RC Cornet Orrkürt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Cikkajánló

ARCÜREGGYULLADÁS
Arcüreggyulladás

Nátha vagy arcüreggyulladás?

Már 2. hete fáj a fejünk, el van dugulva az orrunk, köhögünk, sőt, még feszül az arcunk is… Sok esetben nem fordítunk figyelmet az észlelt tünetekre, azt  gondoljuk egy egyszerű  náthával van dolgunk. Biztos  hogy így van?

érdekel »
ORRGARATFOLYÁS
Orrdugulás

Orrcsepp függőség okozta orrdugulás

A krónikus orrdugulással együtt jár, hogy az orrmelléküregekben termelődő váladék nem tud kiürülni. Ami ahhoz vezet,  hogy  rövid időn belül arc- és homloküreg-gyulladás, vagy még súlyosabb problémák alakulnak ki. Megoldás: más alternatívát kell keresni a probléma megoldására .

érdekel »
ORRGARATFOLYÁS
Betegségek

Orrgaratfolyás

Az orrban és a garatban található mirigyekben folyamatosan termelődik a váladék, ezt míg csak normál mennyiség termelődik, lenyeljük. Ha azonban, ez a váladék felhalmozódik a torkunkban,  csepegni kezd, rosszabb esetben lefelé folyik, akkor ezt orrgaratfolyásnak nevezzük. Orrgaratfolyás esetében is segíthet az RC Cornet szett

érdekel »
ARCÜREGGYULLADÁS
Betegségek

Arcüreggyulladás

Arcüreggyulladás esetén kulcsfontosságú, hogy az arcüreg légátjárhatóság minél előbb visszaálljon, és a letapadt váladék kiürüljön. Az RC Cornet Orrkürt egyrészt csökkenti a légutak szűkületét, másrészt elősegíti a melléküreg falára feltapadt, sok esetben hosszú ideje felhalmozódott váladék felszakítását és ürítését, megszüntetve ezzel az állandósult orr dugulást.

érdekel »

A szabadabb légutakért az RC-Cornet termékekkel

Hasonló tünetekkel küzd, mint a fent olvasott cikkben?
Szabaduljon meg a köhögéssel, arcüreggyulladással vagy éppen az ordugulással kapcsolatos gondjaitól az RC Cornet termékekkel!