Arcüreggyulladás

ARCÜREGGYULLADÁS

Krónikus arcüreggyulladás

Ami hozzá járulhat a kialakulásához:

  • az orrsövény ferdülése
  • orrpolipok
  • az arc csontozatának deformitásai

Az arcüreggyulladás tünetei: eleinte egy sima megfázásra hasonlít, a tünetek is megegyeznek: orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés. De nem múlik el, és később az orrból sűrű, nehezen kifújható, nagyobb mennyiségű zöldes – általában csak az egyik oldali orr nyílásból, de sok esetben a másik oldalról is gennyes váladék ürül, hőemelkedéssel vagy alacsony lázzal, rossz közérzettel, tompa, elhúzódó fejfájással (kisgyermekeknél gyakran hiányzik), esetleg fogsorfájdalommal társul. A fokozódó nyomás intenzív fájdalomként jelentkezik a gyulladt arcüregekben, arcfeszülést okozva, különösen a reggeli ébredést követően. Jellemző az éjszakai köhögés, köhögési roham. Hányás is előfordulhat a lenyelt váladék következtében.

Sok esetben az arcüreggyulladás spontán, szövődménymentesen gyógyul, de általában hatékony kezelés nélkül a gyógyulás több hétig is eltarthat. Gyermekek esetében nem szabad elbagatelizálni a betegséget a lehetséges szövődmények miatt. Az orrmelléküregekben létrejövő gennyesedés – a rostasejtek, rostacsontok gyulladása miatt, – magas lázat és a szemek közötti illetve orrgyök körüli fájdalmat is okozhat. A rostacsontok gyulladása komoly veszélyt jelent, mert a fertőzés kiterjedhet az agy felé is, agyi érelzáródást, agyhártyagyulladást vagy agytályogot okozva. Láz jelentkezése esetén keressük fel gyermekünkkel feltétlenül a gyermekorvost.Biztosítani kell a dugulásmentes,  szabad orrjáratokat, igen fontos a gyulladásos folyamat megszüntetése,  a váladék eltávolítása a melléküregekből.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Cikkajánló

REFLUXOS KÖHÖGÉS
Betegségek

Refluxos köhögés

A száraz, savas reflux köhögést kísérheti olyan légzőszervi megbetegedés, mint a tüdőgyulladás vagy hörghurut. A refluxos köhögés esetében is segíthet az RC Cornet Szájkürt.

érdekel »
ORRCSEPP FÜGGŐSÉG
Betegségek

Orrcsepp függőség

Mikor tartósan, 5-7 napnál tovább használjuk a  nátha miatti orr dugulásra gyártott orr cseppeket, fennáll annak veszélye, hogy tönkreteszi orr nyálkahártyánkat, és a nyálkahártyát borító csilló szőrös felszín, és a működése sérül. Ehhez a problémához ajánlott az RC Cornet Orrkürt használata

érdekel »
Pszichogén (lelki eredetű) köhögés
Köhögés

Pszichogén (lelki eredetű) köhögés

A köhögés hátterében nem betegség, hanem lelki problémák, a túlzott  stressz-hatások állnak , általában elfojtott indulatok.  A köhögés változatos, lehet hangos, ugató jellegű, esetleg krákogó, torok köszörülő hang, és jellemzően csak nappal hallható. 

érdekel »
HÖRGŐTÁGULAT
Betegségek

Hörgőtágulat

Belégzéskor a levegő az orr üregen és a légcsövön át a hörgőkbe áramlik. A hörgők több kisebb hörgőcskékre oszlanak szét, a hörgőcskék  pedig apró, vékony, léghólyagokra, melyekben cserélődik le az oxigén a vérben található szén-dioxidra. Hörgőtágulat esetében is segíthet az RC Cornet Szájkürt

érdekel »

A szabadabb légutakért az RC-Cornet termékekkel

Hasonló tünetekkel küzd, mint a fent olvasott cikkben?
Szabaduljon meg a köhögéssel, arcüreggyulladással vagy éppen az ordugulással kapcsolatos gondjaitól az RC Cornet termékekkel!