Arcüreggyulladás

ARCÜREGGYULLADÁS

Krónikus arcüreggyulladás

Ami hozzá járulhat a kialakulásához:

  • az orrsövény ferdülése
  • orrpolipok
  • az arc csontozatának deformitásai

Az arcüreggyulladás tünetei: eleinte egy sima megfázásra hasonlít, a tünetek is megegyeznek: orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés. De nem múlik el, és később az orrból sűrű, nehezen kifújható, nagyobb mennyiségű zöldes – általában csak az egyik oldali orr nyílásból, de sok esetben a másik oldalról is gennyes váladék ürül, hőemelkedéssel vagy alacsony lázzal, rossz közérzettel, tompa, elhúzódó fejfájással (kisgyermekeknél gyakran hiányzik), esetleg fogsorfájdalommal társul. A fokozódó nyomás intenzív fájdalomként jelentkezik a gyulladt arcüregekben, arcfeszülést okozva, különösen a reggeli ébredést követően. Jellemző az éjszakai köhögés, köhögési roham. Hányás is előfordulhat a lenyelt váladék következtében.

Sok esetben az arcüreggyulladás spontán, szövődménymentesen gyógyul, de általában hatékony kezelés nélkül a gyógyulás több hétig is eltarthat. Gyermekek esetében nem szabad elbagatelizálni a betegséget a lehetséges szövődmények miatt. Az orrmelléküregekben létrejövő gennyesedés – a rostasejtek, rostacsontok gyulladása miatt, – magas lázat és a szemek közötti illetve orrgyök körüli fájdalmat is okozhat. A rostacsontok gyulladása komoly veszélyt jelent, mert a fertőzés kiterjedhet az agy felé is, agyi érelzáródást, agyhártyagyulladást vagy agytályogot okozva. Láz jelentkezése esetén keressük fel gyermekünkkel feltétlenül a gyermekorvost.Biztosítani kell a dugulásmentes,  szabad orrjáratokat, igen fontos a gyulladásos folyamat megszüntetése,  a váladék eltávolítása a melléküregekből.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Cikkajánló

Éjszakai köhögés
Köhögés

Éjszakai köhögés

Önnel már előfordult, hogy az éjszaka kínzó köhögésre ébredt.  Ennek oka jobb esetben egy sima megfázás lehet, de  lehet, komolyabb betegség figyelmeztető kezdeti tünete is  – bronchitis, tüdőgyulladás, COPD, asztma, reflux – kezdeti tünete is lehet

érdekel »
LÉGÚTI PROBLÉMÁK
Betegségek

Légúti problémák

Kínzó köhögés, arcüreggyulladás alsó és felső légúti problémák?
Az RC Cornet készülékcsalád német orvosok által kifejlesztett orvostechnikai eszközök segíthetnek! Gyógyszerek, vegyi anyagok nélkül, fizikoterápiás eljárással!

érdekel »
Állandósult, kínzó köhögés……
Köhögés

Állandósult, kínzó köhögés……

A köhögés a szervezet egyik védekező funkciója. Köhögünk, a szárazabb  levegő miatt, vagy ha a légutakba valamilyen idegen anyag, váladék került, amelyet a köhögéssel szervezetünk megpróbál eltávolítani. Ellenben,ha  elhúzódik a köhögés, orvoshoz kell fordulni…

érdekel »
ARCÜREGGYULLADÁS ÉS ORRDUGULÁS: RC CORNET ORRKÜRT
Arcüreggyulladás

Az Orrkürt és az arcüreggyulladás

RC-Cornet® N – Szabad légzés gyógyszer nélkül – hirdeti az RC Cornet Orrkürt gyártója. Az RC Cornet® N Orrkürt  a letapadt, megvastagodott  váladékot   feloldja, és leválasztja a nyálkahártyáról  krónikus  arcüreggyulladás esetében.

érdekel »

A szabadabb légutakért az RC-Cornet termékekkel

Hasonló tünetekkel küzd, mint a fent olvasott cikkben?
Szabaduljon meg a köhögéssel, arcüreggyulladással vagy éppen az ordugulással kapcsolatos gondjaitól az RC Cornet termékekkel!